Na dit weekend beginnen de scholen in Midden-Nederland alweer. Dus voor sommigen is de zomervakantie alweer bijna voorbij. Nog twee challenges te gaan: 7 en 8! En zoals Schaakmeester Bob heeft uitgelegd, is de zevende uitdaging om een toffe vakantiefoto te sturen aan ons. Wat tof is, dat bepalen jullie uiteraard helemaal zelf. 🙂

Camera’s uit voor opperste concentratie

Oplossing raadsel van Challenge 6

De juiste oplossing is: ‘Woensdag’! Maar één van de mensen kon volledig gelijk hebben. Als je ieders uitspraken uitschrijft, dan zie je snel wat het goede antwoord is. Want iedere dag die vaker dan eens in iemand zijn uitspraak voorkomt, valt af. En woensdag wordt maar één keer genoemd. Dus dat is het juiste antwoord. Een heleboel Schaakmatties wisten het goede antwoord: goed gedaan!

Uitslag toernooi week 7

In ronde 1 wist Parth te winnen van Tiago, omdat laatstgenoemde in dreigende tijdnood verschillende stukken verloor. Tiago had echter een hele goede kans om te winnen. Wit aan zet. Zie jij hoe Tiago het zichzelf een stuk makkelijker had kunnen maken?

Het was een spannende strijd die op weerstandspunten werd gewonnen door Chima. Ook voor de derde plaats kwam het aan op weerstandspunten: Parth bleef zo net zijn broer Pranav voor. Zo was het dus razend spannend aan de top!

1. Chima – 13 punten
2. Tiago – 13 punten
3. Parth – 12 punten
4. Pranav – 12 punten
5. Yuvan – 11 punten
6. Kai – 9 punten
7. Konstantin – 9 punten
8. Gagan – 9 punten
9. Jari – 7 punten
10. Zoë – 5 punten
Uitslag toernooi week 7

Summer Challenges

Speelsysteem
Er worden steeds vijf ronden gespeeld van 5 minuten plus 3 seconden per persoon per partij. We spelen in verschillende groepen, die zoveel mogelijk op rating worden ingedeeld (Tornelo of jeugdrating), zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan spelen.
De top 3 per groep krijgt steeds een erevermelding in het verslag van het toernooi. De toernooi deelnames tellen natuurlijk ook mee voor de verschillende challenges.

Zoom
In Tornelo zit ook een zoomlink, zodat je elkaar en ons kunt zien. Dat is niet verplicht, maar wel leuk.

Probeer wel een dag of in de ochtend van te voren al je account aan te maken en aan te melden voor toernooi. Vanaf 15.45 uur kun je inloggen voor het toernooi en opent ook de zoom link.

Oplossing schaakpartij

Dame x g6. Zwart kan niet terugslaan, want die staat gepend door de loper op b3!