Wat een tropische temperaturen de afgelopen dagen. Nu het enigszins koeler lijkt te worden, is het tijd om het verslag van week 6 te posten. Ondanks de hitte waren er weer een hoop Schaakmatties die lekker een snelschaaktoernooi kwamen spelen, hoera! Maithili genoot tijdens de eerste rondes nog gewoon van haar ijsco. Ook een manier om cool te blijven.

Peinzende gezichten en opperste concentratie!

Er waren weer veel spannende potten bij. Zoals die tussen Fedde en Parth in ronde 4. Fedde stond gewonnen en had mat in 2 op het bord met, maar miste de zet en ging uiteindelijk zelf schaakmat.

Zie hieronder de partij. Wit aan zet, zie jij met welke zet hij mat in 2 geeft? Het antwoord staat onderaan deze pagina!

En wat dacht je van txf6 van Chingthang in onderstaande partij tegen Parth?

Wit stond natuurlijk al een toren voor, maar zwart dreigde steeds vervelende dingen op de 2e rij. Dus besloot wit twee torens te geven en zo een makkelijk gewonnen eindspel in te gaan.

Uitslag week 6

Gefeliciteerd Chingthang! In punten eindigde hij gelijk met de rest van het podium, maar zijn weerstandsscore was (net) ietsje hoger en daardoor wint hij.

1. ChingthangĀ 13 punten
2. Pranav Kshirsagar 13 punten
3.Parth Kshirsagar 13 punten
4. Stephan Gleeson 11 punten
5. Konstantin 11 punten
6. Maithili 9 punten
7. Fedde 9 punten
8. Tijn 7 punten
9. BasĀ 7 punten
10. Sai 6 punten

Summer Challenges

Speelsysteem
Er worden steeds vijf ronden gespeeld van 5 minuten plus 3 seconden per persoon per partij. We spelen in verschillende groepen, die zoveel mogelijk op rating worden ingedeeld (Tornelo of jeugdrating), zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan spelen.
De top 3 per groep krijgt steeds een erevermelding in het verslag van het toernooi. De toernooi deelnames tellen natuurlijk ook mee voor de verschillende challenges.

Zoom
In Tornelo zit ook een zoomlink, zodat je elkaar en ons kunt zien. Dat is niet verplicht, maar wel leuk.

Probeer wel een dag of in de ochtend van te voren al je account aan te maken en aan te melden voor toernooi. Vanaf 15.45 uur kun je inloggen voor het toernooi en opent ook de zoom link.

Oplossing schaakpartij Fedde – Parth

Pion slaat op f7, schaak! Deze zet wint de partij. Het is namelijk dubbelschaak: ook de witte dame op g3 heeft de zwarte koning in het vizier. Daarom moet zwart het schaak opheffen door de koning te bewegen naar een van de velden op de h-lijn (de pion op f7 wordt immers verdedigd door de witte loper op c4). Na de vlucht van de koning, geeft wit mat met de dame op het veld g7.