Vrijdag 5 augustus en alweer over de helft voor de challenges deze zomer. De opdracht deze week was geen makkelijke: vind iemand die meespeelt. Tijdens de zomermaanden geen makkelijke opdracht. Maar een schaker is altijd vindingrijk! Chingthang wist bijvoorbeeld slim zijn zusje zover te krijgen. Natuurlijk waren er sowieso Schaakmatties aanwezig om tof te spelen en dus was het toernooi zoals altijd een leuke boel.

Schaakmeester Bob was de host deze ronde. Dat was even wennen voor de kids, want normaal gesproken zagen ze hem even alleen via filmpjes. Schaakmeester Bob wist zich ook in Frankrijk prima te redden en de potten in te delen. Schaakmeester Bob bedacht zich dat hij de volgende ronde ook vanaf het strand zou kunnen doen. We zullen zien. Terug naar de orde van de dag!

Meester Bob in de Zoomroom!

Uitslag en partij

De kids kozen zelf om één grote open groep te spelen. Dit zorgde soms voor snelle overwinningen, maar vanzelf komen in een Zwitsers systeem spelers van hetzelfde niveau elkaar tegen en dat zorgde voor spannende potten en tijdnood.

Het podium van deze week!

  1. Sai
  2. Pranav
  3. Kai

De partij van Chingthang tegen Sai in ronde twee was spannend en Chingthang wist in tijdnood en minder dan 10n seconden niet te voorkomen dat hij dames moest ruilen en dus een verloren eindspel inging. Zie de afbeelding hieronder.

Schaakmeester Bob dacht echter te zien dat Pe4 nog wel eens minimaal een gelijkspel zou kunnen redden (in plaats van het gespeelde Pf3). Of denk jij van niet? Laat het weten en stuur je bedenkingen naar bjacobs@schaakbond.nl!

Partij tussen Chingthang en Sai

Speelsysteem
Er worden steeds vijf ronden gespeeld van 5 minuten plus 3 seconden per persoon per partij. We spelen in verschillende groepen, die zoveel mogelijk op rating worden ingedeeld (Tornelo of jeugdrating), zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan spelen.
De top 3 per groep krijgt steeds een erevermelding in het verslag van het toernooi. De toernooi deelnames tellen natuurlijk ook mee voor de verschillende challenges.

Zoom
In Tornelo zit ook een zoomlink, zodat je elkaar en ons kunt zien. Dat is niet verplicht, maar wel leuk.

Probeer wel een dag of in de ochtend van te voren al je account aan te maken en aan te melden voor toernooi. Vanaf 15.45 uur kun je inloggen voor het toernooi en opent ook de zoom link.

Alvast veel succes!