Schaakmatties organiseert elke dag online schaaktoernooien via Chesskid.com. Nu vele kinderen verplicht thuis zitten en niet naar de club kunnen, hebben ze op deze manier toch een leuke gelegenheid om te leren én te spelen!

Wanneer zijn deze online schaaktoernooien?

Iedere dag om 11.00u en 15.00u vinden er schooltoernooien plaats voor Schaakmatties die via een school lid zijn of beginnende schaker zijn. Een potje duurt 10 minuten. Daarna krijgen alle schaakmatties een nieuwe tegenstander.

En iedere dag om 13:00u en 17:00u vinden er clubtoernooien plaats voor Schaakmatties die via een club lid zijn. Het speeltempo is hierbij 5 minuten per persoon per partij.

Een toernooi duurt max 1,5 uur, maar is meestal na 1 uur klaar.

Hoe kun je meedoen?

Als je bent ingelogd op chesskid.com, dan klik je op ‘Speel snel’ . In het volgende scherm zie je rechtsboven 4 tabbladen en daarvan kies je de meest linker. Daar staat het toernooi klaar en dan hoef je alleen nog maar op de grote oranje knop ‘Deel nemen’ te klikken. Het toernooi start daarna automatisch! 

Zorg dat je op tijd bent ingelogd én dat je op ‘Deel nemen’ hebt geklikt; als je te laat bent, dan kun je niet meedoen! 

Schaaktoernooi kinderen
Stap 1. Klik op ‘Speel snel’
Schaaktoernooi Kinderen
Stap 2. Kies het meest linker tabblad
online schaaktoernooi kinderen
Stap 3. Klik op ‘Neem deel’

Prijzen winnen

Je verdient punten voor prijzen door actief online te schaken en puzzels op te lossen. Maar de meeste punten verdien je met online schaaktoernooien. Alleen door mee te doen met een toernooi verdien je al punten! Prijzen die je kunt winnen zijn te vinden in de prijzenwinkel.