Op vrijdag 13 mei start alweer de derde serie van 6 toernooien van de nieuwe Schaakmattie League toernooien voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar op het leukste schaakplatform van Tornelo. Ben jij er ook bij? Er zijn vier verschillende niveaus. Op 24 juni is het zesde toernooi waarna de prijzen worden verdeeld. Je hoeft niet alle toernooien mee te spelen om mee te dingen naar de prijzen. Je hoeft maar 3 van de 6 toernooien meegespeeld te hebben. Je beste 3 resultaten van de 6 tellen namelijk mee. Als je vaker meedoet, heb je wel meer kans natuurlijk.
Nieuwe deelnemers zijn, of je nu beginner bent of gevorderd, van harte welkom. Je kunt per keer bepalen of je meespeelt.

Wanneer?
6 weken lang zijn er toernooien op de vrijdagmiddag.
Speeldata: 13 en 20 mei, 3, 10, 17 en 24 juni.
Tijden: 15.45 – 17.15 uur
Start eerste ronde steeds om 16.05 uur, einde 17.15 uur

Hoe vaak?
Je hoeft niet aan alle toernooien mee te doen om voor de prijzen te spelen. Alleen de beste 3 resultaten stellen mee voor de serie prijzen. Je kunt per keer bepalen of je meespeelt.

Groepen?
Er wordt gespeeld op vier verschillende niveaus:
A = Beginners
B = Open groep
C = Next Best
D = Best
Bij de start van een serie kun je zelf kiezen in welke groep je meespeelt. Als je nog nog geen Tornelo rating hebt, kun je op basis van je KNSB-jeugdrating een groep kiezen. De A groep is geen rating, de B groep is rating tot 500, de C groep 501 tot 1000 en de D groep groter dan 1000.
De top 3 spelers uit de vorige serie promoveren automatisch naar een hogere groep en kunnen niet lager spelen. Je blijft in principe een hele serie in dezelfde groep spelen.

Prijzen?
Je krijgt 3 punten voor winst, 2 voor remise en 1 voor een verloren partij. Iedereen verzamelt punten voor de serie van 6 toernooien. De beste 3 resultaten gelden voor de serie eindstand. De nummers 1 t/m 3 per groep per serie krijgen een prijs.

Spaarkaart?
Alle deelnemers ontvangen tevens een spaarkaart waar de top 3 uitslagen van elke toernooi worden verzameld. Aan het einde van de serie ontvang je je spaarkaart als certificaat met al je ere prijzen.

Kosten?
Deelname aan een los toernooi kost 5 euro. Deelname aan de serie van 6 toernooien kost 15 euro. Je kunt zelf kiezen hoe vaak je meespeelt. Betaal wel vooraf. Spelers die niet vooraf betaald hebben krijgen een factuur achteraf plus € 2,50 administratiekosten.

Aanmelden / betalen?
Het betalen gaat online via de Schaakmatties website (Ideal). Via de Tornelo site kun je alleen met credit card betalen:

Koop hier je ticket voor de Tornelo schaaktoernooien van Schaakmatties.

Je kunt je vervolgens via deze links aanmelden op Tornelo als deelnemer:
Schaakmattie League 1 serie 3, 13 mei
Schaakmattie League 2 serie 3, 20 mei
Schaakmattie League 3 serie 3, 3 juni
Schaakmattie League 4 serie 3, 10 juni
Schaakmattie League 5 serie 3, 17 juni
Schaakmattie League 6 serie 3, 24 juni

Voor het eerste spelen op Tornelo?
Doe je voor het eerst mee op Tornelo. Probeer minimaal een dag of in de ochtend van te voren al je account aan te maken. Download hier dan de instructie hoe je een account aanmaakt en waar je op moet letten voor deelname aan een live toernooi:
Download hier instructie hoe je een gratis account aanmaakt op Tornelo en hoe je voor een toernooi aanmeldt.

Controleer tevens de uitgebreide checklist

Speelsysteem?
Er worden steeds vijf ronden gespeeld van 5 minuten plus 1 seconde per persoon per partij.

Video?
In Tornelo zit ook een zoom link, zodat je elkaar en de toernooileiding kunt zien. Een camera is niet verplicht, maar wel leuk. Je kunt ook alleen deelnemen met geluid. Dan kun je wel vragen stellen of meeluisteren naar de instructie of vragen van andere kinderen.

Inchecken en toernooileiding?
Heb je betaalt en een account aangemaakt, vergeet dan niet jezelf ook aan te melden voor het toernooi van die week. Pas dan komt je naam op de deelnemerslijst te staan. Login, klik op de toernooilink, klik vervolgens op de blauwe play knop “register now” en vul je gegevens in.
Vanaf 15.45 uur van de dag van het toernooi kun je je vervolgens inchecken (groen vinkje bovenaan scherm). Om 16.05 uur sluit het inchecken en worden alleen de ingecheckte deelnemers ingedeeld.
De toernooileiding is vanaf 15.45 uur ook aanwezig in de zoom room om vragen te beantwoorden.
Alvast veel succes!