De slotronde van serie 2 stond op het programma. In veel groepen was het nog best spannend. Wie had een goede eindsprint en wie was al zeker van de prijs. Met een goede score kon je best nog wel een stuk stijgen.
De podiumplekken van toernooi 6 (22 april):

Groep A: Beginners
1. Benjamin Rivera
2. Simon Rivera
3. Jasper de Ruiter

Groep B: Open Groep
1. Anish Anurang Chitre
2. Ruth van Duuren
3. Taha Mansri

Groep C: Next Best
1. Mylo Georgopoulos-Karbouniaris
2. Viaan Gohil
3. Dhruv Lobo

Groep D: Best
1. Dolev Shniper
2. Pranav Kshirsagar
3. Gilead van Duuren

Eindstand serie 2
Vervolgens konden de punten worden berekend voor serie 2 (3 beste scores over 6 toernooien).
In groep A steeg Benjamin Rivera (38 punten) door de winst naar de tweede plek achter zijn broer Simon Rivera (45 punten). Jasper de Ruiter pakte het brons (36 punten). Gefeliciteerd! Quinn, Gagan, Wiktor, Seppe, Mark, Jari en Jo eindigde ook in de top 10.

In groep B had Job van Weel een kleine voorsprong op Ruth en Konstantin. Ruth steeg 1 puntje, Konstantin dit keer niet, zodat Job met 41 punten het goud pakt, voor Ruth het zilver met 39 punten en Anish Anurag Chitre het brons met 37 punten. Yuvan Yatin, Konstantin, Max, Maithili, Taha en Cederick eindigen ook in de top 10. Allemaal van harte.

In groep C wilde Mylo het zekere voor het onzekere kiezen door als koploper ook toernooi 6 te winnen en daarmee het goud met 41 punten. Gedeeld tweede zijn Viaan Gohil en Dhruv Lobo geworden met beiden 39 punten. Tran, Patryk, Ivar, Sai, Nihar, Alexi en Joep krijgen een ere vermelding door ook in de top 10 te eindigen.

In groep D had Pranav Kshirsagar een grote voorsprong op de rest genomen en was al zeker van het goud. Toch won hij deze keer niet het toernooi. Dolev Shniper won er maar liefst 4 van de 5 en pakte zo 12 punten. Hi kon echter Gilead van Duuren met 33 punten het zilver en Chima Elijah Njika met 21 punten het brons, niet meer bedreigen. Dolev, Arul en Arish werden 4 t/m 6. Allemaal gefeliciteerd!

Download hier de volledige lijst met alle punten.
Eindstanden serie 2

De prijzen voor de top 3 per groep worden komende week naar jullie huisadres gestuurd.

NK E Tilburg
In Tilburg speelden vorige week een paar Schaakmatties mee bij het NK E. Hierbij hun resultaten:
Ruth 4e, Viaan 6e, Chingthang 10e, Alexi 23e, Akul 27e, Parth 32e, Sai 34e en Ceder 39e. Geweldig gedaan!

Spaarkaart
De persoonlijke spaarkaarten zijn bijna gereed. Alle top 3 noteringen worden op de kaarten gezet en aan jullie toegestuurd. Vanwege vakantie duurt dat waarschijnlijk iets langer, maar in ieder geval voor 13 mei.

Vakantie
Op vrijdag 29 april en 6 mei is er geen Tornelo toernooi. De derde serie start weer op vrijdag 13 mei.
Zie hier alle data en links
.

Wil jij ook meespelen op Tornelo?
Heb je nog niet eerder meegespeeld? Download hier dan de instructie hoe je een account aanmaakt en waar je op moet letten voor deelname aan een live toernooi.

Checklist
Controleer ook even deze uitgebreide checklist!

Speelsysteem
Er worden steeds vijf ronden gespeeld van 5 minuten plus 1 seconde per persoon per partij. We spelen in vier verschillende categorie├źn, zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan spelen. De beste 3 resultaten tellen voor de serie prijzen mee.

Zoom
In Tornelo zit ook een zoomlink, zodat je elkaar en ons kunt zien. Dat is niet verplicht, maar wel leuk.

Probeer wel een dag of in de ochtend van te voren al je account aan te maken en aan te melden voor toernooi. Vanaf 15.45 uur kun je inloggen voor het toernooi en opent ook de zoom link.

Alvast veel succes!