Het is voor veel kinderen voorjaarsvakantie, maar dat mag de pret niet drukken in alweer het 5e toernooi voor de Schaakmattie League serie 1. Een aantal kinderen nam vakantie, een aantal verbeterde hun score en een paar hadden hun dag vandaag niet. Voor de ranglijst tellen alleen de beste 3 resultaten, dus dat kan allemaal.

Op de borden gebeurde ook weer van alles. Een paar patstellingen (remise), schaakmatten en prachtige combinaties met paarden en lopers. Allemaal gefeliciteerd met deze prachtige partijen.

De podiumplaatsen van 4 maart zijn:

Groep A: Beginners
1. Ugochi Njika
2. Teun ten Brinke
3. Anish Anurag Chitre

Groep B: Open
1. Arul Sriram
2. Cederick Oei
3. Samuel Veenvliet en Sascha Bovenkerk

Groep CD: Best
1. Evan Los
2. Chima Elijah Njika
3. Sai Pranav Tejas Lalkota

Prijzen
De winnaars ontvangen snel via e-mail hun op maar gemaakte achtergronden. Die kunnen ze volgende week aan alle andere Schaakmatties laten zien! Voor de eindstanden per serie zijn aparte prijzen. De tussenstand na vier van de zes toernooien zie je hieronder!

Tussenstanden na 5 van de 6 toernooien

download hier de lijst met tussenstanden (update 8 maart)

Schaaktermen uitgelegd

Bye
Als er een oneven aantal deelnemers zijn in een groep, dan is er elke ronde één iemand die geen tegenstanders heeft. Als je een bye hebt, dan speel je die ronde niet. Je krijgt dan wel de winstpunten. Ieder toernooi krijg je maximaal één bye.

Weerstandspunten
Soms eindigen spelers met hetzelfde aantal punten. Hoe wordt de winnaar dan bepaald, wordt vaak aan ons gevraagd. Het systeem berekent automatisch de winnaar op weerstandspunten (Buchholz in Tornelo). Hoe je daar scoort, hangt af van je tegenstanders. Hoe beter je tegenstanders hebben gespeeld, hoe hoger je weerstandspunten.

Meespelen

Wil jij ook meespelen op Tornelo?
Heb je nog niet eerder meegespeeld? Download hier dan de instructie hoe je een account aanmaakt en waar je op moet letten voor deelname aan een live toernooi.

Checklist
Controleer ook even deze uitgebreide checklist!

Speelsysteem
Er worden steeds vijf ronden gespeeld van 5 minuten plus 1 seconde per persoon per partij. We spelen in vier verschillende categorieën, zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan spelen.

Zoom
In Tornelo zit ook een zoomlink, zodat je elkaar en ons kunt zien. Dat is niet verplicht, maar wel leuk.

Probeer wel een dag of in de ochtend van te voren al je account aan te maken en aan te melden voor toernooi. Vanaf 15.45 uur kun je inloggen voor het toernooi en opent ook de zoom link.

Alvast veel succes!