De meeste Schaakmatties weten hun weg goed te vinden in de Tornelo-omgeving. Aanmelden, inchecken en spelen gaat steeds gemakkelijker. Met weer een mooie bezetting op vier speelgroepen, gingen we iets na 16.00 uur weer van start. In de Zoomroom viel het direct op: de prijswinnaars van vorige week pronkten met hun op maat gemaakte achtergronden. Die vallen lekker op!

Het was weer een gezellige boel voor de start van het toernooi. Tijdens het schaken zetten sommige kinderen hun camera echter liever uit, zodat ze zich optimaal kunnen concentreren. Dat mag natuurlijk ook!

Mooie achtergronden van eerdere prijswinnaars!

Weerstandspunten
Soms eindigen spelers met hetzelfde aantal punten. Hoe wordt de winnaar dan bepaald, wordt vaak aan ons gevraagd. Het systeem berekent automatisch de winnaar op weerstandspunten (Buchholz in Tornelo). Hoe je daar scoort, hangt af van je tegenstanders. Hoe beter je tegenstanders hebben gespeeld, hoe hoger je weerstandspunten.

Bye
Als er een oneven aantal deelnemers zijn in een groep, dan is er elke ronde één iemand die geen tegenstanders heeft. Als je een bye hebt, dan speel je die ronde niet. Je krijgt dan wel de winstpunten. Ieder toernooi krijg je maximaal één bye.

Hier de podia van de 4 verschillende groepen en dus de eerste prijswinnaars! Gefeliciteerd!

Groep A: Beginners
1. Anish Anurag Chitre
2. Lukas Allmer
3. Simon Rivera

Groep B: Open
1. Viaan Gohil
2. Yuvan Yatin Samala
3. Cederick Oei

Groep C: Next Best
1. Chingthang Ngangbam
2. Evan Los
3. Dolev Shniper

Groep D: Best
1. Luka Wink
2. Raghav Pathak
3. Ethan Chua

Prijzen
De winnaars ontvangen dit weekend via de e-mail hun eerste prijzen. Die kunnen ze volgende week aan alle andere Schaakmatties laten zien!

Wil jij ook meespelen op Tornelo?
Heb je nog niet eerder meegespeeld? Download hier dan de instructie hoe je een account aanmaakt en waar je op moet letten voor deelname aan een live toernooi.

Checklist
Controleer ook even deze uitgebreide checklist!

Speelsysteem
Er worden steeds vijf ronden gespeeld van 5 minuten plus 1 seconde per persoon per partij. We spelen in vier verschillende categorieën, zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan spelen.

Zoom
In Tornelo zit ook een zoomlink, zodat je elkaar en ons kunt zien. Dat is niet verplicht, maar wel leuk.

Probeer wel een dag of in de ochtend van te voren al je account aan te maken en aan te melden voor toernooi. Vanaf 15.45 uur kun je inloggen voor het toernooi en opent ook de zoom link.

Alvast veel succes!