Na een reeks oefentoernooien was het vandaag eindelijk de eerste keer voor ‘het echie’. Met zo’n 60 spelers was er ook meteen een goede bezetting. Die kwamen natuurlijk ook allemaal af op de toffe prijzen die er te winnen zijn! Maar welke? Want die vraag werd toch al erg vaak gesteld de afgelopen weken.

Rond kwart voor 4 druppelden de eerste Schaakmatties de Zoom al binnen. De meeste kids weten inmiddels de weg wel. Schaakmeester Eric en Bob hielpen last minute nog wat ouders en kinderen met het inchecken, zodat iedereen aan de wedstrijden konden beginnen. Ook daarin weet iedereen zijn of haar weg wel te vinden, dus dat gaat lekker soepel!

Schaakmatties verzamelen

Wat waren er weer veel partijen die spannend: er werd tot de laatste seconde moedig gestreden. Het kwam vaker dan eens voor dat twee spelers minder dan 10 seconde op de klok hadden en elkaar probeerden af te troeven! Oftewel snelschaak in de spannendste zin van het woord.

De podia van de 4 verschillende groepen en dus de eerste prijswinnaars! Gefeliciteerd!

Groep A: Beginners
1. Viaan Gohil
2. Arnav Pawar
3. Gijs Soeteman

Groep B: Open
1. Dhruv Patil
2. Dolev Shniper
3. Ruth van Duuren

Groep C: Next Best
1. Mylo Georgopoulos
2. Akul Gupta
3. Christian Pieterse

Groep D: Best
1. Ethan Chua
2. Matthieu Guillaumond
3. Ralf Sterk

Prijzen
De winnaars ontvangen dit weekend via de e-mail hun eerste prijzen. Die kunnen ze volgende week aan alle andere Schaakmatties laten zien!

Wil jij ook meespelen op Tornelo?
Heb je nog niet eerder meegespeeld? Download hier dan de instructie hoe je een account aanmaakt en waar je op moet letten voor deelname aan een live toernooi.

Checklist
Controleer ook even deze uitgebreide checklist!

Speelsysteem
Er worden steeds vijf ronden gespeeld van 5 minuten plus 1 seconde per persoon per partij. We spelen in vier verschillende categorie├źn, zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan spelen.

Zoom
In Tornelo zit ook een zoomlink, zodat je elkaar en ons kunt zien. Dat is niet verplicht, maar wel leuk.

Probeer wel een dag of in de ochtend van te voren al je account aan te maken en aan te melden voor toernooi. Vanaf 15.45 uur kun je inloggen voor het toernooi en opent ook de zoom link.

Alvast veel succes!