Er zijn heel veel enthousiaste Schaakmatties en dat vinden wij fantastisch. Een Schaakmattie is natuurlijk meer dan alleen een gebruikersnaam en wij zijn reuze benieuwd wie er allemaal bij de grootste online jeugdschaakclub van Nederland horen. Deze week: Bestmo-B-Casper

Paspoort
Naam: Bestmo-B-Casper / Casper Deij   

Woonplaats: Best (Noord-Brabant)
Schaakt sinds: juni 2017
Lievelingseten: friet met kroket
Hobby’s: Lego bouwen, lezen, atletiek

Van wie heb je schaken geleerd?
Ik heb van mijn vader geleerd hoe alle schaakstukken bewegen. Daarna kreeg ik op mijn basisschool schaakles van docent Dolf Meijer. Ik kan het nog niet winnen van mijn schaakdocent. Gelukkig maar, want anders kon ik niet meer van hem leren.

Wat maakt Schaakmatties zo leuk?
Ik vind het tof dat Schaakmatties veel challenges, prijsvragen en toernooien organiseert. En het is gaaf dat alle resultaten meetellen en aan het einde van het Schaakmatties-seizoen worden omgezet in punten waarmee je echte spullen kunt kopen in de Prijzenwinkel. Daar staan altijd erg leuke dingen bij!

Trots!
Ik ben trots op mijn 8ste plek op het NK-E van afgelopen jaar. Dit tweedaagse toernooi was negen rondes lang! En laatst scoorde ik bij een Simultaantoernooi remise tegen mijn schaakdocent. Die speelde negentien partijen tegelijk en hij wist ze allemaal te winnen, behalve die van mij. Op deze remise ben ik ook super trots!