Na 5 super spannende ronden is het team van OBS ‘t Schöppert uit Hengelo Nederlands Kampioen Schoolschaak Online geworden. Zij behaalden een score van 15,5 uit maximaal 20 en bleven daarmee een drietal scholen een punt voor. Het team bestaat uit: Storm Fallaux, Gideon Bertholee, Alma Visser, David Bertholee, Yaro Bos en David Formanoy. Gefeliciteerd!
We hebben de teamcoach Rob na afloop opgebeld en hen gefeliciteerd. Hij zei zeer blij te zijn met de titel. Hij had verwacht dat 16 of 17 punten nodig waren, maar de teams hebben elkaar dus in evenwicht gehouden. Ook de techniek was belangrijk bij dit live toernooi. Hij heeft een van de spelers nog in de voorlaatste ronde van pc laten wisselen omdat hij de verbinding kwijt dreigde te verliezen. Een gouden greep dus achteraf.

Op de gedeelde tweede plaats eindigden: De Spits-Utrecht, De Pijlstaart-Utrecht en Montessori-Oegstgeest met 14,5 punt. 
In totaal speelden 18 teams de finale. Na 12 kwalificatietoernooien, 4 halve finales en een finale dag zit het NK Schoolschaak Online voor deze categorie erop. Vanaf maandag 15 juni gaan we weer verder met de kwalificaties voor de groepen 345 (middenbouw). Inschrijven kan nog tot en met de laatste kwalificatiedag van 19 juni. Zie hier voor meer informatie.

Zie hier de eindstand van de 18 finalisten.

Individueel haalden Storm Fallaux (‘t Schoppert) en Kobe Smeets (De Spits) op de finaledag de maximale score van 5 uit 5.
Zie hier voor alle persoonlijke scores.
Alle finale teams hebben punten verdiend voor de prijzenwinkel van Schaakmatties. De teamleiders krijgen hierover nog persoonlijk bericht.