In mei organiseerde Chesskid de King of Puzzles May Challenge! Bij dit internationale schaakevent is er per land 1 winnaar. Er is dus een Nederlandse Puzzelkoning: Bestmo-B-Casper! Gefeliciteerd!

Gelukkig is dit een prijs in naam, want een beker had er toch niet meer bijgepast!

Update 25 mei 17.51
Inmiddels hebben we de winnaar een aantal vragen kunnen stellen en zo een reactie kunnen krijgen!

Een korte reactie van de kampioen:
Op 11 mei was ik klaar met bovenstaande en had ik de 100 gehaald. Ik heb begin van de maand ‘gewoon’ 20 puzzels gedaan en daarna op één dag nog eens 82 specifiek om dit doel te behalen. Het verbaasde me stiekem hoe goed het ging.

Ik had al een tijdje niet meer zo veel puzzels achter elkaar opgelost en kennelijk was ik zo veel beter geworden 🙂 Ik ben enorm in puzzelrating vooruit gegaan! Daar ben ik ook trots op. 

En uiteraard SUPER trots op deze titel! En voor mezelf weet ik dat ik mijn puzzelgrens nog niet heb bereikt. Ik merk nu dat ik soms een fout krijg, waarbij ik het antwoord dan wel wist, maar de volgorde anders had. Ik heb soms discussie met mijn schaakdocent of dit dan ook echt fout is, of dat mijn volgorde ook had gekund. Dus sowieso zeer leerzaam dit! 

De indrukwekkende statistieken van Casper:
142 puzzels geprobeerd
Geslaagd: 102 (71,83%)
Rating: 2303 (+535)

Internationaal toernooi
Met meer dan 20 deelnemende landen kunnen we gerust zeggen dat dit een groot internationaal event is geweest. Iedereen die tussen 1 en 15 mei als eerste 100 puzzels wist op te lossen, maakte kan om de Puzzelkoning van zijn of haar eigen land te worden.

Casper heeft hiermee een half jaar gratis Gold account gewonnen, wat tof! Nogmaals gefeliciteerd!