Veelgestelde vragen

FAQ

Kunnen kinderen het gratis uitproberen?

Ja, dat kan. Kinderen kunnen het online schaken eerst gratis uitproberen. Ze hebben dan beperkte rechten; ze kunnen een beperkt aantal puzzels per dag zien en minder video’s bekijken of partijen spelen dan de kinderen met een gold account.

Wat zijn mijn taken als coach?

Als coach heb je de volgende taken:

  • Logins uitleveren aan de kinderen in jouw team.
  • Kinderen stimuleren om te gaan schaken, door bijvoorbeeld online op een tijdstip met ze af te spreken.
  • De teams samenstellen voor de toernooien.

Waarom zie ik mijn kinderen nog niet?

Dat komt omdat je als coach eerst ook lid van de club moet worden. Na aanmelding van de club / school wordt een mail gestuurd naar de coach. Door op de link in deze mail te klikken, krijg je toegang tot de Online Jeugdschaakclub Nederland voor de club / school waar je coach van bent.
De coach wordt gevraagd een eigen account aan te maken. Kies zelf een accountnaam bv Juf-Saskia of Meester-Teun. Het account wordt automatisch ook een gold account net als de kinderen. De coach kan zelf ook tegen de kinderen schaken.

Kan ik ook kinderen buiten mijn groep om zien?

Kinderen kunnen op twee manieren aan een coach gekoppeld zijn. Via de groep (club of school) of via email via “mijn kinderen”. Als op het account van een kind het e-mailadres van de coach wordt toegevoegd, kan de coach dit kind zien onder “mijn kinderen” en hen ook volgen en begeleiden.

Waarom zie ik twee of meerdere groepen van mijn club/school?

Dat gebeurt wanneer nieuwe kinderen een andere begindatum hebben. Bij elke uitgeleverde groep hoort een begin- en einddatum. Kinderen die later zijn toegevoegd hebben een account dat langer doorloopt. De kinderen merken geen verschil.

Waarom krijg ik voor de tweede keer een uitnodiging om coach te worden?

De coaches krijgen voor elke nieuwe uitlevering (van nieuwe kinderen) opnieuw een uitnodiging vanuit Chesskid om coach te worden van deze nieuwe kinderen.

Kunnen andere coaches of contactpersonen ook toegang krijgen?

Ja, stuur de naam en e-mailadres van de extra coach naar de coordinator. Deze verzorgt een uitnodiging vanuit Chesskid naar de extra coach.

Kunnen andere coaches of contactpersonen ook toegang krijgen?

Ja, stuur de naam en het e-mailadres van de extra coach naar de regiocoördinator. Deze stuurt een uitnodiging vanuit ChessKid naar de extra coach.

Tot hoe lang loopt mijn gold account door?

De periode van aanvragen bepaalt hoe lang het gold account doorloopt en wanneer deze weer terugvalt naar standaard. Per kwartaal gaan namelijk de nieuwe gold periodes in. Het beste is dus om dicht op 1 januari, 1 april en 1 oktober te zitten.

Zijn de accounts aangevraagd tussen 1 oktober en 31 december? Dan lopen de accounts tot en met 30 september van het jaar erop. 

Zijn de accounts aangevraagd tussen 1 januari en 31 maart?  Dan lopen de accounts tot en met 31 december. 

Zijn de accounts aangevraagd tussen 1 april en 30 september?  Dan lopen de accounts tot en met 31 maart.

Het kan zijn dat er soms nog een extra periode tussen april en juni tussenkomt, maar dat is optioneel.