De Elckerlyc Internationale school uit Leiderdorp is Nederlands Kampioen Schoolschaak bij het NK 345, het officiele NK voor de groepen 3, 4 en 5 van het basisonderwijs. De Elckerlyc was de favoriet na de halve finales, maar moesten het toch maar even waarmaken. De spanning was te merken vandaag. We hebben hele mooie zetten gezien, maar ook veel cadeautjes in de tijdnood fase. Het ging er vandaag niet alleen om de mooiste combinaties, maar vooral ook om tactische zetten. Zo zagen we kinderen met groot voordeel toch op tijd verliezen omdat ze geen keuze konden maken om de tegenstander met al die stukken mat te zetten. Verdedigen is dan vaak een stuk makkelijker.
De kinderen van de Elckerlyc scoorden maar liefst 61 punten uit 5 ronden. Dat is iets meer dan 12 punten per persoon, een hele hoge score. Het team van De Elckerlyc bestond uit:
Sabin Teianu, Ada Gil Forza, Enzo Henriques lopes de Castro, Revathi Gandhimathi Vijaykumar, Filippo Rampini en Asmi Jagman. Gefeliciteerd!
Voor de tweede plaats kwamen veel teams in aanmerking. Heel verrassend presteerde de Zonnewende uit Apeldoorn met 57 punten, evenveel als de Anne Frank school uit Leiden. De Zonnewende had zich als 11e geplaatst voor de finale, de Anne Frank als 5e. De Zonnewende had nog tee extra spelers meegenomen en dat zorgde voor de mooie prestatie. 
De Kloostertuin uit Assen kwam nog maar nipt te kort voor het podium en werd vierde. De LW Beekmanschool uit Den Bosch werd vijfde. De Achtbaan uit Utrecht en het Klaverblad uit Leeuwarden werden gedeeld 6e. Allebei goed voor een beker! Gefeliciteerd!
De prijzen worden per pakketpost naar de school gestuurd.

Eindstand NK 345 teams:
(winst is 3 punten, remise is 2 punten en verlies is 1 punt)

PlSchoolPtn
1Elckerlyc-Leiderdorp61
2AnneFrank-Leiden57
2Zonnewende-Apeldoorn57
4Kloostertuin-Assen56
5LWBeekman-DenBosch53
6Achtbaan-Utrecht52
6Klaverblad-Leeuwarden52
8EWMM-Monster51
8Pijlstaart-Utrecht51
8Zevensprong-Apeldoorn51
11Joannes-Naaldwijk47
12Hogenkamp-Doetinchem31

.
Individueel scoorde dre spelers maximaal: Casper Moeri van de AnneFrank-Leiden (groep 3), Hrdya Dinanath – LW Beekmanschool-Den Bosch (groep 4) en Sabin Teianu van de Elckerlyc-Leiderdorp (groep 5). Fantastisch gedaan!