Op de vrijdagmiddag voor Halloween (29 oktober) is het eerste officiĆ«le Schaakmatties schaaktoernooi op het nieuwe platform van Tornelo.com gehouden. Iedereen mocht verkleed deelnemen bij dit speciale Haloween event! Het was dan ook griezelig leuk en heel gezellig! Zowel de toernooileiders Bob & Eric als veel deelnemers waren verkleed of hadden een mooie achtergrond.

Met 42 deelnemers was het ook een mooie bezetting met jeugdschakers van alle niveaus en leeftijden van 6 tot en met 12 jaar. Er werden 5 ronden gespeeld (5 minuten plus 1 seconde per zet per speler) tussen 16.00 en 17.15 uur. Via het programma Zoom konden de spelers elkaar ook zien en met elkaar praten.

Er werd ook goed geschaakt, zelfs in de eerste ronde waren er al leuke toreneindspelletjes te zien. Het eerste toernooi werd een prooi voor Wouter Terlouw uit Soest die met 5 uit 5 het toernooi wist te winnen. Zes spelers behaalden 4 punten. Chingtang Ngangbam uit Voorburg werd tweede op weerstandspunten en Tran Duong Hoang Ngan uit Amsterdam werd derde.

Zie hier de hele eindstand.

Dit toernooi is de eerste in een reeks Schaakmattie vrijdagmiddagtoernooien op Tornelo. Zie voor aankondigingen en meer nieuws binnenkort op Schaakmatties.nl, de kalender op schaken.nl en bij nieuws op schaken.nl.

Tot eind december 2021 zijn de toernooien gratis te bezoeken. Vanaf januari 2022 zal per toernooi inschrijfgeld worden gevraagd en zijn er ook mogelijkheden om een abonnement met kortingen op deze toernooien te nemen.