Het tweede snelschaaktoernooi van Beat the Masters was weer een erg spannende! Tot de laatste ronde kon het nog alle kanten op.

Een kort wedstrijdverslag. Of misschien iets langer.

Meester Bob miste vorige week de simultaan omdat hij op trainingskamp was voor deze snelschaakeditie. Hij wilde extra snel voor de dag komen en daarom was hij op hoogtestage op zijn zolder. “De lucht was wat ijler, dus ik kon sneller zetten doen. Deze snelschaakbeker is van mij”, zei hij zelfverzekerd.

In zijn eerste partij liep meester Bob direct tegen een nederlaag aan.

Pijlst-U-Bent wist de dame en de partij te winnen, gefeliciteerd!

Meester Bob zei in het interview na de match dat zijn nederlaag een kwestie van wennen was aan zijn nieuwe supersnelheid. “Een Ferrari rijdt toch anders dan een paard”, aldus de meester.

Intussen wist Bestmo-B-Casper  schaakmeester Eric op remise te houden. Top! Driema-V-Chingthang haalde bij de vorige editie een podiumplaats en ging met een overwinning van start. Ook Yannick, Jesper, Diana en Matthijs wonnen hun eerste wedstrijd.

In ronde 2 wist Magnus-D-Kai te winnen van Schaakmeester Eric, knap! Alle andere favorieten wisten hun partijen om te zetten in winst. In ronde 3 herstelde de Schaakmeesters hun achterstanden en sprokkelden ze puntjes op weg naar een topnotering. Matthijs en Chingthang speelden intussen remise, wat voor de achtervolgers natuurlijk goed nieuws was.

Casper zette zich in ronde 4 op pole position voor de eindoverwinning door Matthijs te verslaan. Schaakmeester Bob had inmiddels de juiste versnelling gevonden en zette de titelaspiraties van Chingthang in de ijskast. Meester Eric verloor bijna van Diana, de meester had zelfs nog maar 2 secondes! Omdat er per zet echter een seconde erbij komt, kon hij op het nippertje mat zetten met koning en dame.

Volgende keer beter, Diana

De laatste ronde. Alles of niets voor Casper, die het tegen Schaakmeester Bob moest opnemen. Geruchten gaan dat schaakmeester Bob inmiddels mach 4 had bereikt. Het was ook de snelheid die de doorslag gaf: met minder tijd op de klok stond Casper weliswaar beter, maar de stelling was te lastig om snel te kunnen winnen en een foutje ligt dan snel op de loer. Meester Bob eet foutjes als ontbijt en wist er wel raad mee. 1-0 voor de meester.

Toen alle rook was opgetrokken, de strijd gestreden was en de race voorbij, bleek de inhaalslag van meester Bob voldoende voor de toernooiwinst. Casper en Chingthang  op het podium, samen met de meesters!

Eindstand Beat the Masters snelschaken 10 maart:

pltsScoreTB
1Schaakmeester-Bob410
2Bestmo-B-Casper3,59,25
3Driema-V-Chingthang3,58,75
4Schaakmeester-Eric3,58,75
5Magnus-D-Kai38,5
6Pijlst-U-Bent37,5
7NKD-Diana2,54,75
8Polyan-D-Matthijs2,54,75
9Abeel-D-Thomas23
10Pijlst-U-Kyo23
11SHTV-D-Jesper22
12Pijlst-U-Marti22
13Librij-G-Leandro21,5
14Pijlst-U-Khalil1,51,25
15Pijlst-U-Syd12
16Magnus-U-Yannick10
17Pijlst-U-Benjamin10
18Spits-U-Peng00
19Zeister-Z-Melle00