Schaakmeester Bob stond er vandaag alleen voor, want meester Eric geniet van een welverdiende vakantie. Waar vorige week nog de tropische temperaturen leken te worden gehaald, is het echter de laatste dagen ineens weer winter. April doet inderdaad wat ‘ie wil. 

Net als ijskonijn meester Bob, de man die vlugger schaakt dan zijn schaduw. Snel zijn is met gladheid niet altijd de beste combinatie: je kunt natuurlijk zo maar een uitglijder maken. Ijsmeester B. leek geen gevaar te kennen ene vloog uit de startblokken met een overwinning op Polyan-D-Matthijs.  

Tegen zijn volgende tegenstander zat de meester weer goed op de combinatie en de scherpe opening was Mattie-H-Maurits niet in de kouwe kleren gaan zitten. Ondanks een slippertje met dameverlies (“ik schoot door met de muis”) wist ook Bob deze partij te winnen met mat.  

De Bobslee gleed vrolijk door met een koningsaanval tegen Chinthang, die moedig streed maar ook door het ijs zakte. Mattenklopper Bob wist zo drie partijen met mat te  beĆ«indigen en won daarmee het toernooi.  

Vanwege de gladde wegen wist niet iedereen de weg te vinden en met het deelnemersaantal was het toernooi daarom als de sneeuw voor de zon alweer vlug verdwenen.  

Meester Bob kon zijn geluk echter niet op: “Het kan vriezen of dooien en soms moet je er een extra stuk tegenaan gooien. Als zij niet aan zet zijn, dan kunnen ze ook niet winnen”. 

Op het podium stonden ook met zilver Matthijs en het brons was voor Maxim. Goed gedaan iedereen en tot volgende week. Dan spelen we weer opdrachtschaak!