De Schaakmatties waren er weer voor gaan zitten: een snelschaaktoernooitje waar de meesters ook meespelen. Meester Eric net terug van vakantie en meester Bob terug van de tandarts.

“Vorige week moest ik kiezen voor de tandarts, maar vandaag zal ik eens laten zien wie de snelste is”, aldus Bob die geen blad voor de mond nam: “Tijd om te schaken, want praatjes vullen geen gaatjes. Dat zei mijn tandarts toevallig ook al.”

Schaakmeester Eric en Casper maakten er een spannende partij van met op een gegeven moment beide nog minder dan 10 seconde op de klok! De meester had nog wat vakantieroest op zijn muis en daar maakte Casper knap en dankbaar gebruik van: 1-0 voor onze Schaakmattie, gefeliciteerd!

Jesper nam het op tegen Meester Bob die geheel volgens traditie rare zetten deed. Niet zonder toeval stond hij een kwaliteit achter. Meester Bob: “Als je achter staat, dan doe je gewoon nóg raardere zetten. Het liefst met een paard. Van rare paarden schrikken mensen nou eenmaal snel. Zeker als ze ook nog eens heel hard galopperen.” Later gooide de meester Zelfs zijn dame er nog tegenaan en Jesper moest de handdoek in de ring geven.

In ronde 2 begon meester Bob met zijn dame weggeven. “Niets aan het handje”, bleef hij koel, “Soms moet je de tegenstander de bal geven, want als hij de bal heeft dan let hij niet op zijn eigen goal.” Matthijs leek inderdaad even niet te kijken en in een mum van tijd had de meester de dame inclusief 2 stukken rente terug. Meester Eric kreeg een bye, zodat hij een ronde kon schaduwboksen om weer fit aan ronde 3 te kunnen starten.

Geheel in stijl sloot Schaakmeester Eric het toernooi af met een overwinning door mat. Dit geeft natuurlijk een mooie boost aan vertrouwen. Hij eindigde nét buiten het podium op de vierde plek. Op een knappe derde plek stond namelijk Jesper! Goed gedaan!

De finale ging tussen Casper, die al een van de meesters had weten te verslaan, en de gezwinde goochelaar Meester Bob. Totaal tegengesteld op eerder commentaar riep die: “Als je de tegenstander niet aan de bal komt, dan kan die ook geen doelpunt scoren. Zolang het tempo er maar in zit”. De koningsaanval werd Casper teveel en het was schaakmat. Toch een knappe 2e plaats voor Casper, top!

Dat houdt natuurlijk in dat de hoogste snelschaaktrede weer voor meester Bob is. “Je zult toch vroeg moeten opstaan om mij voor te zijn”, aldus de tovenaar van Timboektoe.

1 Schaakmeester-Bob  W3  W5  W2  3  5  
2 Bestmo-B-Casper W4  W7  V1  2  3  
3 SHTV-D-Jesper V1  W6  W5  2  2  
4 Schaakmeester-Eric V2  B  W7  2  1  
5 Polyan-D-Matthijs W6  V1  V3  1  1  
6 Driema-V-Chingthang V5  V3  B  1  0  
7 Elzene-O-MinkB  V2  V4  1  0  
8 Zeister-Z-Melle —  —  —  0