Onder tropische omstandigheden werd er verhit gestreden en moesten de schaakmeesters weer flink zweten om de winst te kunnen behalen tegen de fanatieke Schaakmatties.

Schaakmeester Bob was gebrand op revanche na een aantal pijnlijke bingobeuken die hij vorige week moest incasseren. Hij was heetgebakerd in zijn praatje voor de matches: “Tijd om eens wat Schaakmatties het vuur aan de schenen te leggen”.

Intussen was de technische storing bij Schaakmeester Eric opgelost en kreeg die ook weer uitdagingen binnen. Het schijnt dat hij vooraf echter al wat moe was van de hitte. Of eigenlijk vooral vermoeid van de driftig doorratelende collegameester met zijn woordgrapjes over de hitte. Die waren wat te pittig, blijkbaar.

Vanaf de startblokken vlogen de meesters de partijen en in al snel liepen de spanning en de temperatuur op.

Meester Bob offert graag in zijn (vaak dubieuze) openingen: “direct toeslaan het ijzer smeden wanneer het heet is”, luidde zijn commentaar tijden de wedstrijden. Al zijn partijen stonden dan ook al snel in vuur en vlam en hij stond haast overal gewonnen.

Haast, want Chingthang speelde zeer koelbloedig en had een prima stelling tegen meester Bob, die zich op glad ijs leek te begeven. Die speelde met vuur, maar wist het toch nog te draaien naar een gelijkwaardig eindspel.

Bij de andere meester was het onbegonnen werk voor de Schaakmatties, want meester Eric was on fire. Met gepassioneerde combinaties dreef hij zijn tegenstander in het nauw. Koortsachtig zocht hij steeds naar de juiste voortzetting.

Toch bleef de meester nuchter in zijn analyse: “Een zwaluw maakt nog geen zomer en april doet wat hij wil, dus volgende week moet ik ervoor zorgen dat ik net zo gebrand ben op de overwinning.”

Schaakmeester Eric moest wel wat afkoelen na alle woordspelingen, maar komt uiteraard ook volgende week dus beslagen ten ijs.

Tot volgende week weer allemaal, dan is het weer tijd voor het snelschaaktoernooi!

Jullie bingo’s en punten houden we allemaal netjes bij.