Het was woensdagmiddag 17 maart weer tijd om de meesters te verslaan (en om natuurlijk nog wat bingo’s te oogsten)! Er waren veel winnaars en spannende partijen.

Goed gespeeld iedereen!

Hieronder de meest spannende partijverslagen.

Polyan-D-Matthijs wist van Schaakmeester Eric te winnen door hem 5x schaak te zetten. Tegen meester Bob had hij de opdracht om beide paarden te slaan. In de opening kreeg Matthijs de kans om het eerste paardje te ruilen. Het leek hem niet wijs een gegeven paard in de bek te kijken en hij nam vrolijk paard 1 uit de wei.

De partij werd een dollemansrit voor meester Bob. Zijn laatste paard werd constant achtervolgt door de driftige dame van Matthijs. Met veel kunst- en vliegwerk parkeerde de meester zijn paard echter op veld H8 en daar stond die prima op stal. Matthijs nam daar geen genoegen mee en offerde zijn stukken erop los. Juist toen de tijd bijna vestreken was, had hij het paard van meester Bob in een absolute penning.

Het leek gespeeld, maar helaas voor Matthijs was dat nu net exact het moment waarop hij werd mat gezet.

Meester Bob heeft niet voor niets een plaatje van een cowboy: hij is een expert te paard.

Bestmo-Casper wist zelfs van beide meesters te winnen. Bij meester Eric wist hij binnen 15 zetten schaak te zetten en 2 paarden te slaan. In de partij tegen Bob had hij als opdracht om 1 toren te slaan. Casper zette combinaties op en gebruikte slimme tactieken om zover te komen, maar steeds wist de meester net op tijd een stokje te steken voor die plannen.

Precies in de laatste secondes van het uur wist Casper echter de vijandelijke stelling binnen te dringen en schaak te geven terwijl hij een toren aanviel. 1-0 voor Casper.

Schaakmeester Bob reageerde verslagen: “Het ligt natuurlijk aan mijn avatar. Heb jij ooit een cowboy op een toren gezien dan?”. Hij schijnt inmiddels op zoek te zijn naar een nieuwe avatar. Eentje met een ridder.

Zonnek-H-Lucas wist een loper te slaan van schaakmeester Eric en daardoor de partij te winnen. Bij meester Bob moest hij 2 lopers slaan om te winnen en dat bleek er eentje te veel in het uurtje opdrachtschaak.

 Zonnek-H-Lisa wist 2x remise te spelen tegen Eric en haar partij tegen de andere meester is nog niet geĆ«indigd, maar de opdracht om 3x schaak te geven was te lastig in een uur.

3Toren-B-Julian probeerde het goed tegen meester Eric, maar werd mat gezet.

Natuurlijk werden er ook nog veel bingo’s gescoord. Deze worden meegenomen in het bingoklassement. Goed gespeeld iedereen en tot de volgende keer!