Woensdag 26 mei 2021

Alweer de laatste editie van Beat the Masters: wat is het toch snel gegaan! De Schaakmatties hebben het ruim 2 maanden tegen Schaakmeesters Eric en Bob opgenomen: goed gespeeld iedereen!

Vandaag stonden er natuurlijk ook nog een hoop partijen op het programma. “Een combinatie van Opdracht- en Bingoschaak?”, zei meester Bob, “Dan schijnt nog eerder de zon dan dat ik een punt pak!”

De partijen waren nog niet begonnen of Matthijs vloog uit de startblokken en noteerde hij een nieuw Bingorecord. Na 5 zetten had hij al een lijn gevuld en dus gewonnen van meester Bob. “Snik”, zei de meester. Knap gedaan!

Matthijs vloog sneller dan het licht uit de startblokken

Puzzelkoning Casper wist een dolle dame te creëren: als zijn dame zou worden geslagen haalde hij Bingo, maar als de dame niet werd geslagen dan zou hij er 5 pionnen van zijn tegenstander mee slaan en daarmee zijn opdracht halen. “Hier is niets tegen opgewassen”, zuchtte meester Bob en hij feliciteerde Casper. Sterk gespeeld!

De dame van Casper was niet te verslaan

Chingthang had ook al snel meester Bob in het nauw. Door slim spel moest de meester al rap zijn dame inleveren om niet te verliezen, maar dat was slechts uitstel van executie. Met een mooi dameoffer won hij de partij van de meester. Gefeliciteerd!

Bij de andere meester moest hij lang rokeren voor zijn opdracht, maar rokeerde hij kort. Bingoplannen? Wie zal het zeggen? Schaakmeester Eric was er zeker van “Hij gaat voor Bingo”. Maar wat de meester niet wist, was dat Chingthang zelfs nóg iets sterkere verrassing aan het plannen was…

Chingthang had ‘n verrassing voor schaakmeester Eric. Wat? Dat lees je op het einde!

Lisa stond bijna mat, maar juist het schaakje van meester Bob was de laatste die ze nodig had. “Bingo”, riep ze vrolijk. En de meester moest opgeven. Dit overkwam ook meester Eric tegen Matthijs, die zo zijn tweede bingopartij won.

Ook Vera speelde een sterke partij, chapeau! Ze won op het allerlaatste moment nog van meester Bob door een dameoffer en Bingo te scoren.

Toen de tijd bijna was verstreken, werd er flink gescoord!

Casper wist in de blessuretijd óók nog een Bingo te scoren. Zo werd het een groot feest van Bingo’s en behaalde opdrachten. En zette Chingthang ook nog een meester Eric fraai mat. Terwijl hij de andere meester op een afscheidsbingo trakteerde. De meester mat zetten dat is superknap, gefeliciteerd Chingthang!

“Volgens mij heb ik vandaag 10 keer verloren in een uur,” snikte meester Bob, “dat is me nog nooit overkomen!”

Goed gespeeld iedereen!

Bingo’s van deze week:
Matthijs 2x
Vera 2x
Casper 3x
Lisa 2x
Chingthang 2x