Op woensdag 10 februari was het een drukte van jewelste bij de eerste editie van Beat the Masters. De Schaakmeesters Bob en Eric kregen beiden maar liefst elk ca. 30 partijen simultaan te spelen! De stukken vlogen over het bord.
Een speler heeft remise gescoord tijdens de sessie, dat is Pascal-P-Louis tegen schaakmeester Eric. Veel andere partijen zijn nog bezig en worden nog uitgespeeld, maar in de langzame mode van 1 zet per dag.

Erg leuk was dat een aantal spelers ook op Schaak Bingo zaten te loeren. Er werden soms onverwachts stukken geofferd of schaakjes gegeven. De Schaakmeesters begrepen er helemaal niets meer van.

De hele Bingo kaart vol krijgen was eigenlijk niet te doen. We tellen daarom vijf op een rij, inclusief de diagonaal. Drie Schaakmatties hadden zo doende Bingo. Heb je ook een vijf op een rij, laat het ons weten.

Antoni-B-Lisa meldde als eerste een vijf op een rij Bingo in haar partij tegen Schaakmeester Bob:
Je Paard gezet, Jouw Pion op veld e4 gezet, Je Loper gezet, Loper tegenstander geslagen.

Bestmo-B-Casper volgde met een partij tegen Schaakmeester Eric: Paard geslagen, geslagen, Twee zetten na elkaar met hetzelfde stuk gedaan, loper op veld G2 gezet.

Antoni-B-Vera kon niet achterblijven maar scoorde direct tweemaal Bingo tegen Schaakmeester Bob:
Twee schuine rijen, dus twee keer Bingo!
1. Paard Geslagen, Geslagen, Twee zetten na elkaar met hetzelfde stuk gedaan en Jouw loper op veld G2 gezet.
2. Je Paard gezet, Jouw pion op veld e4 gezet, Je loper gezet, Loper tegenstander geslagen.

Vera: “Ik vond het SUPER leuk. Was ook lastig om goed bij te houden welke partij welk kruisje zetten. Leuk om na te denken om soms bewust een stuk te offeren voor een Bingo-kruisje. Leuk idee!”

Denk jij dat je goed genoeg bent om de schaakmeester te kunnen verslaan? Speel dan mee met Beat the Masters
Op woensdagmiddag 17 en 24 februari zitten de schaakmeesters Bob en Eric weer klaar om door jullie te worden uitgedaagd.  

Eeuwige roem en leuke prijzen voor degenen die winnen van de meester(s)! 

17 februari, 16.30 uur: De meesters doen mee aan een toernooi 
Op 17 februari start om 16.30 een snelschaaktoernooi, waaraan de meesters ook meedoen. Win jij genoeg om ook tegen de meesters te kunnen spelen? 
Zorg dat je op tijd in de toernooiomgeving bent en je aanmeldt bij het toernooi ‘Beat the Master’! 

24 februari, 16.30 uur: Opdrachtschaak 
Met deze leuke variant op het schaakspel maak je meer kans om te winnen! Voor je langzame partij begint, krijg je via een berichtje een opdracht die je moet uitvoeren. Bijvoorbeeld: ‘sla binnen 15 zetten een toren’ of ‘zet binnen 10 zetten de meester schaak’. 
Lukt het jou om de opdracht te voltooien? Dan win je van de meester! 
Ga naar het profiel van Schaakmattiemeester Eric of Schaakmattiemeester Bob en klik op de oranje knop ‘uitdagen’. 
 
Elke woensdag tijdens Beat the Masters: Bingo schaak 
Bingo schaak: download vooraf de bingo kaart op de Schaakmatties site. Daar staan allerlei schaaktermen op. Krijg je ze in je partij en heb je 5 op een rij (verticaal, horizontaal of diagonaal), dan heb je bingo. Denk je dat je bingo hebt, stuur dan een bericht aan de schaakmeesters via de berichtenbox en misschien win je dan wel een prijsje of puntjes voor de ranglijst. 

Durf jij het aan? Dan zien we jou graag op woensdagmiddag. Wij zitten er klaar voor! 

Groetjes, De Schaakmeesters Bob en Eric 

Tot slot nog een mooie foto van winnares Dagmar uit Muntendam. Zij won een boek van Simon de Schaker in week 6 van de winterchallenge.

Dagmar uit Muntendam met haar prijs.