Vorige week werd schaakmeester Bob al dolgedraaid door alle Bingo’s en toen betekende een Bingo nog niets eens een verliespartij. Hij vreesde dan ook met grote vreze. Schaakmeester Eric ook, maar dan meer voor eventuele woordspelingen. Hij was wat ontzet.

Al voor 16.30 uur waren er al Schaakmatties aanwezig om de meesters uit te dagen. Gewapend met gezond verstand, hun Bingokaarten en een stift om de vakjes op de kaart te vullen, bonden zij de strijd aan met de meesters.

Vera kreeg vorige week in alle chaos een Bingo te weinig van de meester. Nadat dit administratief in orde was gemaakt, explodeerde ze meteen in het begin van de partij. Voordat de partij 4 zetten onderweg was, offerde ze al een loper. “Dit kan wel eens uit de hand gaan lopen”, mompelde de meester.

Nog niet bijgekomen van het offer van Vera, informeerde Lisa tussen neus en lippen door eens of een Bingo een winstpartij betekende. Schaakmeester Bob probeerde nog cryptisch te antwoorden, maar Lisa trapte daar natuurlijk niet in.

Intussen stelde Matthijs de meester gerust: “Het is maximaal maar 1 Bingo per potje, dus dat valt mee.” Ook die leek dus snode plannen te hebben. Binnen 7 zetten riep Vera Bingo en dat was de eerste 0 voor de meester. Snik. Ze stuurde direct een tweede uitdaging!

Schaakmeester Eric had nog geen verliespartij genoteerd, maar kreeg wel erg lastige zetten. De meesters moeten naast een Bingo voorkomen natuurlijk ook nog gewoon proberen te winnen. Deze mix zorgt zelden voor verlossing.

En toen waren de rapen ineens gaar. “Die zin had ik vorige week echt goed kunnen gebruiken, maar goed, dat telt deze week dus niet”, aldus meester Bob. Casper noteerde een Bingo en winst tegen Eric en Lisa veegde Bob van het Bingobord.

Casper had zijn partij en Bingolijn tegen meester Bob weer erg netjes opgebouwd. Met een dameoffer dwong hij de meester tot overgave. Weer een nulletje voor de meester, die op zijn scorekaart nog geen enkele overwinning had kunnen schrijven.

Net voor het verstrijken van de tijd won Vera voor de 2e keer van meester Bob én van meester Eric en ze liet er dus geen gras over groeien wie hier de Bingo’s aaneenreeg! Top gedaan! Volgende week is het weer gewoon een normale partij tegen de meesters. “Wat een bevrijding”, verzuchtten de meesters.

Als toetje kreeg Lisa het voor elkaar om meester Bob op een dubbele Bingo te trakteren. WOW! Door een eigen paardzet, maakte hij 2 lijnen van Lisa af. Een Trojaans paard, bleek dus wel. “Tja. Wat een dag. Maar goed; zelfs het beste paard struikelt wel eens”, sloot meester Bob deze editie af.

Goed gespeeld iedereen en tot volgende week!

Bingo’s van deze week:
Vera: 3x
Lisa: 3x
Casper: 2x