Op deze mooie woensdagmiddag speelden we voor het eerst Bingoschaak tegen de meesters. Schaakmatties konden hun partijen winnen door een rij te scoren op hun Bingokaart. Dit deden ze dan ook veelvuldig.

Schaakmeester Eric kreeg geen Bingo’s tegen, maar moest flink aan de bak om geen verliespartij op te lopen. Daarnaast kon hij door een technische storing geen nieuwe uitdagingen aannemen, maar dit lossen we snel op natuurlijk!

Schaakmeester Bob daarentegen zag dol van alle Bingo’s die hij vanuit alle hoeken van het schaakbord kreeg gepresenteerd. Het zweet brak hem zelfs uit; zo zaten alle verliespartijen hem dwars. Hij was gelukkig alweer snel bezig met volgende week: “Dan spelen we gewoon weer simultaan en dan zal ik even laten zien uit welk schaakhout ik ben gesneden.”

Jesper Bingo en gewonnen
Hij speelde tactisch en liet Schaakmeester Bob proeven van de overwining, maar al het materiaal zorgde voor een mooie Bingo. 1-0 voor Jesper.

Chingthang verloren door schaakmat
Tijdens een mooie partij leek Ching goed op weg naar een bingo en dus een overwiningen, maar Schaakmeester Bob wist met een mooi aftrekschaakje een mat te forceren. Ook tegen schaakmeester Eric ging hij mat. Volgende keer beter!

Casper Bingo en gewonnen
Casper gaf schaakmeester Bob voor zijn laatste zet aan wat er ging gebeuren en toen was het al te laat: de meester werd gedwongen het dameoffer te accepteren en met die zet haalde Casper juist de overwinning binnen. Gefeliciteerd!

Maxim 2 x Bingo en 2 x gewonnen
Maxim speelde voor de eerste keer en speelde zelfs 2 partijen tegelijk. In de ene offerde hij erop los. Toen de rookwolken waren opgetrokken, bleek hij Bingo te hebben. In de andere pot ruilde hij slim af, waardoor hij op Bingo 2 overwinningen behaalde. Knap gespeeld!

Matthijs 2x  Bingo en 2x gewonnen
Matthijs zinde op wraak na het dolle paard van vorige week. Rustig bouwde hij zijn partij op, en met snode plannen snoepte hij met zijn dame wat pionnetjes. Juist toen schaakmeester Bob met een schaakje voor de ommekeer wilde zorgen, kreeg hij plotseling een verticale Bingo om zijn oren. De meester zag sterretjes van de harde klap. Hierna schijnt hij nog even tegengestribbeld te hebben en protest te hebben ingediend bij de jury. Na korte tijd gaf hij dan uiteindelijk toch netjes op. Mooie overwinning!

Matthijs was echter nog niet klaar en haalde snel nóg een overwinning. Door het slaan van een paard (wat anders?!) haalde hij zijn 2e bingo. Zijn commentaar: “nenenenene”. Schaakmeester Bob heeft daarna besloten om nog maar 1 Bingokaart beschikbaar te stellen met 3000 vakjes. Deze is hij nu aan het maken. Goed gedaan!

Tot volgende week weer allemaal!

Jullie bingo’s en punten houden we allemaal netjes bij.