Op de woensdagmiddagen spelen we Beat the Masters: dan spelen de Schaakmatties tegen schaakmeesters Eric en Bob. Elke week spelen we een andere vorm. Langzame simultaanpartijen, een snelschaaktoernooi en opdrachtschaak. Kids kunnen met hun schaakbingokaart zelfs nog extra prijzen winnen!

Opdrachtschaak 24 februari
De meesters schaakten hierbij langzame partijen tegen de kids, waarbij de Matties voor de partij een opdracht meekregen. Opdrachten zoals sla een paard’ of ‘zet 3x schaak’. Als de opdracht was uitgevoerd, dan werd automatisch de partij gewonnen.

Driema-V-Chingthang, Bestmo-B-Casper en Polyan-D-Matthijs wisten 2x hun opdracht te behalen en daardoor hun partij te winnen: gefeliciteerd!

Actiefoto: Casper druk bezig met zijn Bingo-administratie

Simultaan 3 maart
Deze woensdagmiddag stond schaakmeester Eric er alleen voor. Meester Bob is in trainingskamp voor volgende week woensdag wanneer het snelschaaktoernooi wordt gespeeld. Volgens geruchten traint hij door alles alleen nog maar in de hoogste versnelling te doen. Hierdoor is hij helaas niet meer te verstaan als hij praat.

Terug naar de wedstrijd: Polyan-D-Matthijs wist van meester Eric te winnen, chapeau! Verder bleek Casper andere snode plannen te hebben en offerde hij zijn loper. Hij zei: “Je hebt me een uur lang flink laten rekenen en proberen. De winst zal voor jou zijn, denk ik, maar de Bingo voor mij :-)”